Att bygga med stål Konstruera med Isokorb® KS/KST

Schöck Isokorb® har en teknik för att bryta köldbryggor som ger en högklassig lösning för isolering av fritt utkragande och pelarstödda balkonger. Med Isokorb® typ KS och KST har du en effektiv lösning för stålkonstruktioner.

Schöck Isokorb® KS
Schöck Isokorb® typ KS möjliggör att en värmeisolerad, bärande anslutning mellan armerad betong och stålkonstruktioner. Isokorb® KS är unik i sin förmåga att ansluta stål till betong och samtidigt termiskt separera de båda materialen.

Isokorb® KS tillåter finjustering och justeringar för att optimera till passande tolerans. Elementet klarar av felaktigheter upp till 10mm både i horisontell och i vertikal riktning. Flexibiliteten hos KS modellen har gör det möjligt att konstruera och producera speciella bygglösningar.

Schöck Isokorb® KST
Schöck Isokorb® typen KST erbjuder fullständig designfrihet när det gäller stålkonstruktion för fritt utkragande balkonger, skärmtak eller loftgångar. Elementet kan klara av mycket krävande belastningar och hanterar böjmoment och tvärkraft på ett effektivt sätt. Dess komponenter i rostfritt stål vilket gör att enheten är helt skyddad mot korrosion.

Schöck Isokorb® KST använder modulära komponenter och kan på så sätt erbjuda den perfekta lösningen för en specifik situation och lastfall. Förutom Isokorb® KST och QST-moduler, levereras elementet med separata isoleringselement med höjderna 20mm och 30mm. Med dessa moduler kan stålbalkar av olika höjder anslutas.

Läs mer om den Schöck Isokorb® KS och KST i vår "Specifier Handbok" eller kontakta HauCon Sverige AB via +46 (0)58 21 26 00 och info@haucon.se.