Sök
Schöck Combar® - glasfiberarmering som rostfri armering i armerad betong

Schöck Combar® glasfiberarmering När stål har nått sina gränser

Stål har i årtionden varit huvudarmeringen i armerad betong. I korrosiva miljöer och elektromagnetiska omgivningar uppfyller armeringsstål ofta inte skydds- och tålighetskraven. I sådana fall erbjuder Schöck Combar® glasfiberarmering en utmärkt och rostfri lösning.

Mer info

Tack vare de unika materialegenskaper erbjuder Schöck Combar® glasfiberarmering den bästa armeringslösningen när stål har uppnått sina gränser. Schöck Combar® används bland annat i byggprojekt där läckströmmar, som vid järnvägslinjer och transformatorstationer, förekommer. Därutöver är Combar® inte magnetisk och används därför med fördel för anläggning av laboratorier och sjukhus. På grund av de goda bearbetningsegenskaperna används Combar® vid tunnelbyggen för att minska slitaget på borrhuvudet.

De unika materialegenskaperna

  • Värmeisolerande
  • Kemiskt resistent
  • Icke-elektriskt ledande
  • Icke-magnetisk
  • Korrosionsbeständig
  • Höga draghållfastheten

Rostfri armering

Som tidigare nämnts är konstruktionsstål det som vanligtvis används som armering i betongkonstruktioner. I många fall har stål sina begränsningar, framförallt när det kommer till vattenmiljöer och i inom infrastruktur. Vanligt armeringsstål är inte korrosionsfritt kan leda till allvarliga problem när det används i marina miljöer, vägar och broar. Korroderat stål minskar livslängden på konstruktionerna och ökar risken för skador i framtiden. Med de unika materialegenskaperna hos Combar®, som består av glasfiber, förebyggs risken för korrosionsskador i betongkonstruktioner.

Combar® har en långlivad hög tålighet och en livslängd på upp till 100 år. Den stora andelen glasfiber (cirka 88 % av vikten), och fibrernas parallella struktur ger maximal styrka och styvhet till materialet. Besök vår sida för att få reda på mer om produktionsprocessen.

 

Har du frågor om produkter eller speciallösningar?

HyDratec Scandinavia AB

Utkällevägen 20

694 35 Hallsberg

Telefon: +46 (0)10 585 21 00

E-post: info@hydratec.se

Besök & leveransadress:

Hallsbergsterminalen 11-13, 694 91 Hallsberg

Nedladdningar
Teknisk information
Teknisk Information Schöck Combar® internationell (UK version)
pdf, 1,35 MB (24.01.2018)
Broschyrer
Broschyr Schöck Combar® glasfiberarmering (UK version)
pdf, 3,54 MB (07.08.2018)
Broschyrer
Broschyr Schöck Combar® Referenser (UK version)
pdf, 475,25 KB (15.01.2013)